Fysik

Kernefysik - Bindingsenergi

03. februar 2006 af Merit-HB (Slettet)
1. Uro i en atomkerne

Denne opgave illustrerer "uroen" i en atomkerne.
Antag, at 130/54Xe-kernen på
nedenstående figur er på energiniveau 530 keV over grundtilstanden og antag,
at energien 530 keV er kinetisk energifordelt mellem kernens nukleoner.
a) Beregn hastigheden af nukleonerne.

Jeg har været syg i de sidste par fysik moduler og er komplet lost i hvad jeg skal gøre. Jeg har læst på lektien og det jeg har fundet ud af er at. Man kan omregne eV(derfor også MeV) til Joules og at man kan regne masse om til tilsvarende energi via. E = m * c^2

Jeg kan slet ikke se hvordan jeg kan bruge det i spørgsmålet jeg bliver stilt.

hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Den kinetiske energi er givet ved E_kin = 1/2*m*v^2, hvor m er massen og v hastigheden.

Svar #2
03. februar 2006 af Merit-HB (Slettet)

Okey jeg har sittet og arbejdet på det

udfra at vi kender kernen , nemlig, 130/54Xe-kernen så slog jeg den så op i min kemi fysik databog for at finde dens masse.

jeg kiggede under nukliders masse og bindingsenergi og der kunne jeg finde noget der hed 130/54Xe-kerne og der fandt jeg noget der hed m/u , jeg ved ikke hvad det er og hvordan jeg skal forstå det. Mit umiddelbare gæt er Masse per Unit men jeg forstår ikke hvorfor det står i den enhed. Men okey nu har jeg da Masse i min formel
E_kin = 1/2*m*v^2

jeg kender E_kin til 530 keV og den skal jeg så bare omregne til Joules fordi kinetisk energi's enhed er Joules så jeg omregner den

530 keV = 530*10^3 eV = 530*10^3*1,60*10^-19 Joules

Nu har vi altså både E_kin og massen , nu er den eneste ukendte hastigheden så jeg gik igang med at isolere hastigh og får

V^2 = E_kin / (1/2*m)
og for at finde V tager jeg bare Kvadratroden af det tal jeg får i
V^2 = E_kin / (1/2*m)

MEN , jeg chekkede med de svar muligheder jeg har i afleveringen og mit svar passede ikke ind , derfor tror jeg at jeg har lavet en fejl. hjælp udbedes hurtigst muligt da jeg er på spanden

Svar #3
03. februar 2006 af Merit-HB (Slettet)

Er igang med spørgsmål B nu. Kopierer opgaven i sin helhed ind så i får al information.


1."Uro i en atomkerne"

Denne opgave illustrerer "uroen" i en atomkerne. Antag, at
130/54Xe-kernen på
nedenstående figur er på energiniveau 530 keV over grundtilstanden og antag,
at energien 530 keV er kinetisk energifordelt mellem kernens nukleoner.
a) Beregn hastigheden af nukleonerne.
Kernen har en diameter på 15 * 10^-15m.

b) Hvis en nukleon svinger frem og tilbage langs en diameter med farten fra
ovenstående spørgsmål, hvor mange svingninger udføres så på et sekund?

Der er også en tegning med som jeg har uploadet til http://img510.imageshack.us/img510/595/fysikilllustration7xe.png

Jeg er på bar bund her siden jeg var syg sidste gang vil kigge på den og prøve og komme på idéer men håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt

Svar #4
03. februar 2006 af Merit-HB (Slettet)

Jeg beder virkeligt om hjælp i #2'eren

jeg har arbejdet meget på det og jeg kan bare ikke få det til at give det rigtige hvis der er nogle som kan spotte eventuelle fejl i mit forsøg på at løse opgave 1. ville jeg blive glad.

Skriv et svar til: Kernefysik - Bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.