Matematik

Funktionsværdier

04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej...

Jeg har en opgave som lyder:

Aflæs funktionsværdierne f(0), f(1), f(3) og f(-1).

Og i margnen er der sådan en graf. Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg skal finde funktionsværdierne?

Jeg ved dog godt at funnktionsværdierne er de tilhørende y-værdier, men af hvad?

På forhånd tak
Bjarke

Svar #1
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Er der SLET ingen der kan finde uf af det halløj men funktioner?

Bjarke

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Du skal jo bare finde 0, 1, 3 og -1 på x aksen og derefter aflæse den tilhørende y værdi..

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2006 af Kbka (Slettet)

jo..

Som du selv skriver, aflæs y værdierne/funktionsværdierne..

hvad er det du ikke forstår?
er det f(0) osv.?

Svar #4
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Jamen foreksempel med funktionsværdierne 0 og 1 ikke? Der rammer den slet ikke den der kurve... Hvad skal jeg så gøre?

Og skal det stå som en interval?

Svar #5
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Fuck hvor er jeg dum, så skal der vel bare stå 0 ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2006 af Kbka (Slettet)


Prøv at upload grafen på peecee.dk og indsæt linket her...

Svar #7
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Jeg har desværre ingen scanner, men jeg tror jeg har fundet ud af det :D


Svar #8
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#3 f(o)

det betyder jo funktionsværdien af 0

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2006 af Kbka (Slettet)

nej fordi så skriver du at for x=0 er y=0.. altså at grafen går igennem (0,0)

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Hvis du f.eks. har en funktion med forskrift

f(x) = 2x² + 5x - 1

er gælder der eksempelvis, at

f(0) = 2*0² + 5*0 - 1 = -1
f(2) = 2*2² + 5*2 - 1 = 17

Svar #11
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Ja, det har du ret i

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2006 af Kbka (Slettet)


#8
Ja det er jeg da klar over, det var et spg.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2006 af Kbka (Slettet)


Men har din funktion en ligning?

Svar #14
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#10) Problemet er at jeg ikke har en funktion, men blot en s**** graf...

Men tak fordi du skrev det så fik jeg også løst det problem.

Bjarke

Svar #15
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#13) Nej der er kun en graf

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

For f(2) er x = 2, så start ved 2 på x-aksen, gå derefter lodret op indtil du støder på grafer, gå så vandret ud indtil du rammer y-aksen, og så aflæser du hvor lang du er kommet op/ned af y-aksen -- denne talværdi er er f(2).

Svar #17
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#16) hej det er jo det der er problemet, altså den rammer ikke grafen....

Hverken ved f(0) eller f(-1)... Ved du hvad jeg så skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#17:
Så er funktionen udefineret for disse værdier.

Svar #19
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Okai, tak for hjælpen...

Virkelig fed portal, ellers havde jeg siddet med denne opgave i flere timer uden at komme videre...

/Bjarke/

Brugbart svar (0)

Svar #20
11. januar 2018 af moesgaard6702 (Slettet)

det er da også for dårligt, var bjarke? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.