Fysik
Optøning af frosset vandrør!
07. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave... Den er ret træls..:
Et frosset vandrør indeholder 12,3L is. Selve vandrøret har varmekapaciteten 7,1kJ/K.
Hvad er den samlede varmekapacitet af vandrør og is?
Please hjælp... Hvilken/hvilke formler skal man bruge?
På forånd tak!
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave... Den er ret træls..:
Et frosset vandrør indeholder 12,3L is. Selve vandrøret har varmekapaciteten 7,1kJ/K.
Hvad er den samlede varmekapacitet af vandrør og is?
Please hjælp... Hvilken/hvilke formler skal man bruge?
På forånd tak!
Svar #1
07. december 2003 af erdos (Slettet)
Hej! Først finder du massen af isen. Det vil sige du ganger de 12,3 l med is densitet (0,92 kg/l).
Vha. formlen C=c*m kan du så finde varmekapaciteten for is, da du har massen m og den specifikke varmekapacitet for is står i din bog. (svaret er ca. 23 kJ/grader celcius).
Afslutningsvis lægger du resultatet sammen med de 7,1....
Vha. formlen C=c*m kan du så finde varmekapaciteten for is, da du har massen m og den specifikke varmekapacitet for is står i din bog. (svaret er ca. 23 kJ/grader celcius).
Afslutningsvis lægger du resultatet sammen med de 7,1....
Svar #2
07. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Tusind tak for det...
Der er også lige en ekstra opgave:
Det frosne vandrør optøs ved at sende en elektrisk strøm gennem røret. Strømmen afsætter energi med effekten 2,5kW. Til at begynde med har vandrøret og isen temperaturen -4,8 grader celcius.
Hvor lang tid varer det inden al isen er smeltet?
Håber du/I gider hjælpe...
Der er også lige en ekstra opgave:
Det frosne vandrør optøs ved at sende en elektrisk strøm gennem røret. Strømmen afsætter energi med effekten 2,5kW. Til at begynde med har vandrøret og isen temperaturen -4,8 grader celcius.
Hvor lang tid varer det inden al isen er smeltet?
Håber du/I gider hjælpe...
Svar #3
08. december 2003 af erdos (Slettet)
Først finder du den varme, der skal tilføres for at smelte isen: brug formlen Q=m*c*(delta)t - på denne måde finder du energien det kræver at få temperaturen 0 grader celcius. Oveni skal du naturligvis lægge den energi der skal til for at iset kan blive til vand (Q=L(smelte)*m)
Resultatet skulle gerne blive 3890350 J. Dette dividerer du med de 2500 W, hvorved du så får tiden i sekunder (ca. 26 min...)
Håber det hjalp!
Kasper
Resultatet skulle gerne blive 3890350 J. Dette dividerer du med de 2500 W, hvorved du så får tiden i sekunder (ca. 26 min...)
Håber det hjalp!
Kasper
Skriv et svar til: Optøning af frosset vandrør!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
