Fysik
Brydning!
07. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?:
En lysstråle rammer en glasklods som befinder sig i luft.
Hvordan kan man så vide hvordan strålegangen bliver?
På forhånd tak!
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?:
En lysstråle rammer en glasklods som befinder sig i luft.
Hvordan kan man så vide hvordan strålegangen bliver?
På forhånd tak!
Svar #1
07. december 2003 af erdos (Slettet)
Du må have nogle tal (en indfaldsvinkel mm)...
Ellers gælder følgende sammenhænge:
sin(i)/sin(b)= v1/v2 = n2/n1 = lampda1/lampda2....
n-værdien for luft er 1 og n-værdierne for forskellige glastyper står i din bog. Hvis du har glastypen (vælg en hvis ikke) og indfaldsvinklen gælder altså:
(sin(i)*1)/n2 = sin(b)
Så findes vinklen ved at tage sin i -1 dertil.... Husk at lyset på samme møde brydes når det så går fra glas til luft igen.....
Ellers gælder følgende sammenhænge:
sin(i)/sin(b)= v1/v2 = n2/n1 = lampda1/lampda2....
n-værdien for luft er 1 og n-værdierne for forskellige glastyper står i din bog. Hvis du har glastypen (vælg en hvis ikke) og indfaldsvinklen gælder altså:
(sin(i)*1)/n2 = sin(b)
Så findes vinklen ved at tage sin i -1 dertil.... Husk at lyset på samme møde brydes når det så går fra glas til luft igen.....
Svar #2
07. december 2003 af SP anonym (Slettet)
er opgaven fra orbit 2 ? så kan jeg nemlig hjælpe dig med den :-)
Skriv et svar til: Brydning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
