Fysik
Radioaktivitet?
05. februar 2006 af
Signe-skole (Slettet)
Hej alle!
Kan du/i fortælle mig hvad radioaktivitet er?
har du evt. skrevet en rapport om radioaktivitet,, så vil det være en hjælp hvis du kunne sende den til mig... kan nemlig ikke forstå internet-sidernes ofrklaringer om radioaktivitet...!
MVH Signe
Kan du/i fortælle mig hvad radioaktivitet er?
har du evt. skrevet en rapport om radioaktivitet,, så vil det være en hjælp hvis du kunne sende den til mig... kan nemlig ikke forstå internet-sidernes ofrklaringer om radioaktivitet...!
MVH Signe
Svar #2
05. februar 2006 af kong (Slettet)
Radioaktivitet er henfald fra en kerne ved udsending af en partikel eller elektromagnetisk stråling, dette kunne fx være
Alpha henfald = udsendelse af 4/2He kerner
Beta-plus henfald = udsendelse af positron
Beta-minus henfald = udsendelse af elektron
Gamma henfald = foton (elektromagnetisk stråling)
Alpha henfald = udsendelse af 4/2He kerner
Beta-plus henfald = udsendelse af positron
Beta-minus henfald = udsendelse af elektron
Gamma henfald = foton (elektromagnetisk stråling)
Skriv et svar til: Radioaktivitet?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
