Matematik
6a maj trapezformet indhegning
05. februar 2006 af
Jorvik (Slettet)
En hvis eksamensopgave 6a fra maj et eller andet år, der giver 15point.
Jeg har en trapezformet indhegning ABCD den er delt i en trekant, EAD, og en firkant, EABC. Alle vinkler i firkanten er 90grader og de to "lodrette" sider har længden X. De to kateter i trekant DEA har også længden X.
Hvordan kan det være at arealet kan beskrives T(x)=(-3/2)Xˆ2+20 ???
(((hvor ˆ betyer "opløftet i")))
Spørgsmålet lyder: Bestem den trapezformede indhegnings areal T som funktion af X, og gør rede for, at T kan skrives T(x)=(-3/2)Xˆ2+20
Og det er altså det der gør rede for jeg ikke kan se...
Jeg har en trapezformet indhegning ABCD den er delt i en trekant, EAD, og en firkant, EABC. Alle vinkler i firkanten er 90grader og de to "lodrette" sider har længden X. De to kateter i trekant DEA har også længden X.
Hvordan kan det være at arealet kan beskrives T(x)=(-3/2)Xˆ2+20 ???
(((hvor ˆ betyer "opløftet i")))
Spørgsmålet lyder: Bestem den trapezformede indhegnings areal T som funktion af X, og gør rede for, at T kan skrives T(x)=(-3/2)Xˆ2+20
Og det er altså det der gør rede for jeg ikke kan se...
Svar #1
05. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Til hjælp for andre: Der er tale om opgave 6a i dette sæt: http://kortlink.dk/uvm/2ds6.
Skriv et svar til: 6a maj trapezformet indhegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
