Matematik
integral
05. februar 2006 af
bobbie (Slettet)
Hey... jeg skal integrere (2x^3-7)/(x^2-x-2)
Jeg har prøvet med partiel, men så skal jeg integrere 6xln(x^2-x-2), hvilket jo ikk er så nemt!
Nogle ideer??
Jeg har prøvet med partiel, men så skal jeg integrere 6xln(x^2-x-2), hvilket jo ikk er så nemt!
Nogle ideer??
Svar #1
05. februar 2006 af Duffy
(2x^3-7)/(x^2-x-2) =
2x + 2 + (6x-3)/(x^2-x-2)
De to første led integreres nemt og
den brudne rationale funktion
integreres således:
S (6x-3)/(x^2-x-2) dx =
t = (x^2-x-2)
dt/dx = 2x-1 , 3dt/dx = 6x-3
3dt = (6x-3)dx
S (6x-3)/(x^2-x-2) dx =
S 3/t dt = ln|t| + k
...ka' du nu?
Duffy
2x + 2 + (6x-3)/(x^2-x-2)
De to første led integreres nemt og
den brudne rationale funktion
integreres således:
S (6x-3)/(x^2-x-2) dx =
t = (x^2-x-2)
dt/dx = 2x-1 , 3dt/dx = 6x-3
3dt = (6x-3)dx
S (6x-3)/(x^2-x-2) dx =
S 3/t dt = ln|t| + k
...ka' du nu?
Duffy
Svar #3
05. februar 2006 af Duffy
RETTELSE!!
"S 3/t dt = ln|t| + k "
SKAL VÆRE
--> "S 3/t dt = 3ln|t| + k "
Duffy
"S 3/t dt = ln|t| + k "
SKAL VÆRE
--> "S 3/t dt = 3ln|t| + k "
Duffy
Svar #4
05. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
Kunne man i princippet ikke bare gange ud i paranteserne, og derefter integrere de forskellige led?
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
