Matematik

Komplekse tal

06. februar 2006 af Pixie (Slettet)
Hej, jeg vil bare høre hvordan i ville løse øvelse 1.18 s. 9 fra dette opgavesæt http://home.imf.au.dk/holger/ka05.pdf

Gerne med en nærmere beskrivelse af hvordan man beregner diskriminanten.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Opgaven er allerede løst.

Med sædvanlig notation haves d=b²-4ac, der, med notationen fra noten, skrives som d=a²-4b, thi i noten er b=a, a=1 og c=b.

Du må beskrive nærmere, hvilke dele af løsningen, du ikke forstår.


Svar #2
06. februar 2006 af Pixie (Slettet)

P.S. det er ikke for at få opgaven, men for at lære metoden bag, da jeg skriver sso om komplekse tal. Bare så ikke tror jeg er doven :)

Svar #3
06. februar 2006 af Pixie (Slettet)

Det er for at forstå hvordan de kommer frem til diskriminanten -5-12i, da jeg får -5-20i istedet.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Vi har ligningen

w^2+(-4+i)*w+5+i=0.

Diskriminanten er givet ved

d = (-4+i)^2-4*(5+i) = 16-1-8i-20-4i = -5-12i.

Svar #5
06. februar 2006 af Pixie (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvor får du de 8i fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Husk at (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2*a*b.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2006 af Duffy

Der står ikke 8i, men -8i.

Det kommer fra det "dobbelte produkt" når du udregner (-4+i)^2 .



Duffy

Svar #8
06. februar 2006 af Pixie (Slettet)

Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.