Matematik
Kurs
07. februar 2006 af
Tashii (Slettet)
Hejsa.
jeg sidder med to opgaver som jeg lidt er i tvivl om.
1) Nikolai køber 400 Franske Franc.
Hvor mange kroner betaler han, når kursen er 113,75.
= 400 / 100 * 113,75 = 455 Kr.
Rigtig?
2) Rasmus veksler en anden dag 500 kr. Han fik 439 franske franc.
Hvad er kursen den dag?
= 439 * 100 / 500 = 87,8
Rigtig?
jeg sidder med to opgaver som jeg lidt er i tvivl om.
1) Nikolai køber 400 Franske Franc.
Hvor mange kroner betaler han, når kursen er 113,75.
= 400 / 100 * 113,75 = 455 Kr.
Rigtig?
2) Rasmus veksler en anden dag 500 kr. Han fik 439 franske franc.
Hvad er kursen den dag?
= 439 * 100 / 500 = 87,8
Rigtig?
Svar #1
07. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 1)
Korrekt!
Ad 2)
Nej, thi kursen angiver jo hvor mange danske kroner 100 enheder af den udenlandske valuta koster. Hvis kurs = 87,8 < 100, så skal en franc være mindre værd end en krone, hvilket ikke er tilfældet.
Korrekt!
Ad 2)
Nej, thi kursen angiver jo hvor mange danske kroner 100 enheder af den udenlandske valuta koster. Hvis kurs = 87,8 < 100, så skal en franc være mindre værd end en krone, hvilket ikke er tilfældet.
Svar #3
07. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
En kurs på franske franc på 1,1 ... synes du selv det lyder realistisk når den i den første opgave er 113,75?
En kurs på franske franc på 1,1 ... synes du selv det lyder realistisk når den i den første opgave er 113,75?
Svar #5
07. februar 2006 af Tashii (Slettet)
Er det så sådan :
439 / 500 * 100 = 87,8
Jeg ved det virkelig ikke, har prøvet mig frem til mange svar...
439 / 500 * 100 = 87,8
Jeg ved det virkelig ikke, har prøvet mig frem til mange svar...
Skriv et svar til: Kurs
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
