Matematik

Komplekse tal

07. februar 2006 af Peacha (Slettet)
Hej.

Hvad er den endelige løsning til

z=6,72+0,35i / 2i og

z=0,72-2,35i / 2i ?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2006 af Duffy

z=6,72+0,35i / 2i og

z=0,72-2,35i / 2i ?


Jeg ved ikke om jeg forstår denne forespørgsel, men jeg prøver 'et-eller-andet'...


z = 6,72 + 0,35i/2i

z = 6.545


og

z = 0,72 - 2,35i/2i

z = 1.895





Duffy

Svar #2
07. februar 2006 af Peacha (Slettet)

Det skulle gerne give noget med i til sidst ... Altså f.eks. 3 + 4i ...

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Så har du skrevet det forkert op, for Duffys forslag er korrekt, såfremt du mener det du skriver.

Svar #4
07. februar 2006 af Peacha (Slettet)

Altså, i en bog jeg har står der at

z = 2+4i / 2i = 2-i og
z = -6+2i / 2a = 1 + 3i, hvor der ved den sidste omskrivning er forkortet med2 og forlænget med i.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2006 af -Sara- (Slettet)

Er ikke sikker, men tror du for at løse dem skal gange med 2i/2i.
altså:

z=6,72+0,35i / 2i · 2i/2i
hvilket giver z = (13,44i+0,7i^2)/ 4i^2

i^2 = -1, så du har

(13,44i-0,7)/ -4

Håber du forstår ..

Svar #6
07. februar 2006 af Peacha (Slettet)

Ja okay, men hvad er den endelige løsning så ?

Svar #7
07. februar 2006 af Peacha (Slettet)

Nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Vi har

(1) z = (2+4i)/2i og
(2) z = (-6+2i)/2i.

(1) Ved at forlænge med 2i i tæller og nævner fås

(2+4i)*2i/(2i*2i)=(4i-8)/(-4)=2-i.

(2) Igen forlænges med 2i i tæller og nævner, og vi får

(-6+2i)*2i/(2i*2i)=(-12i-4)/(-4)=1+3i.

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.