Matematik
hjælp
09. februar 2006 af
Rixer (Slettet)
Jeg skal til terminsprøve i morgen har I noget jeg kan øve på i math ??
Svar #1
09. februar 2006 af thomas-p1 (Slettet)
Hey
ikke noget du kan sådan øve dig på .
Men har nogle brugbare notater:
Trekanten
A = ½*h/g
Der findes tre forskellige typer af trekanter:
1. En retvinklet trekant, som har en vinkel på 90
2. En spidsvinklet trekant, hvor alle vinkler er under 90
3. En stumpvinklet trekant, som har en vinkel på over 90
Andre begreber til en trekant:
Vinkelhalveringslinje: en linje, der deler en vinkel i to lige store vinkler
Midtnormaler: en linje, der deler en af trekantens sider i to. Skal tegnes i en 90 graders vinkel
Indskreven cirkel: en cirkel inden i en trekant. Cirklens centrum er der, hvor midtnormalerne
skærer
Omskreven cirkel: en cirkel uden om en trekant. Cirklen skal snitte trekantens tre spidser.
Begreber til en cirkel:
Tangent: en linje som lige tangerer(rører) cirklen.
Korde: en linje som fraskærer en del af cirklen.
A = Areal
H = Højde
g = Grundlinje
O = Omkreds
D = Diameter
r = Radius
V = Volumen
/rumfang
S = Siden
rb = radius af
bundcirkel
rt = radius af
topcirkel
OF = Overflade
G = Grundflade (cm2)
GT = Topgrundflade
Parallelogram
A = H * g
Mål:
1l = 1 dm3
100 cm = 1 dm3
Pythagoras’ formler
a2 + b2 = c2
c = 2 2 b a
a = 2 2 b c
a & b kaldes kateter – c kaldes hypotenuse
Primtal:
2-3-5-7-11-13-17-19-23-29-31-37-41-43-47-53-59-61-67-71-73-77-79-83-89-93-97…
Et primtal er et tal som kun et og tallet selv går op i.
Massefylde:
Vægt = massefylde * rumfang
Rumfang = Massefylde
Vægt
Massefylde = Rumfang
Vægt
Massefylde måles i g/cm3, kg/dm3 eller t/m3
Perspektivtegning
Forsvindingspunktet ligger altid på horisontlinjen
ikke noget du kan sådan øve dig på .
Men har nogle brugbare notater:
Trekanten
A = ½*h/g
Der findes tre forskellige typer af trekanter:
1. En retvinklet trekant, som har en vinkel på 90
2. En spidsvinklet trekant, hvor alle vinkler er under 90
3. En stumpvinklet trekant, som har en vinkel på over 90
Andre begreber til en trekant:
Vinkelhalveringslinje: en linje, der deler en vinkel i to lige store vinkler
Midtnormaler: en linje, der deler en af trekantens sider i to. Skal tegnes i en 90 graders vinkel
Indskreven cirkel: en cirkel inden i en trekant. Cirklens centrum er der, hvor midtnormalerne
skærer
Omskreven cirkel: en cirkel uden om en trekant. Cirklen skal snitte trekantens tre spidser.
Begreber til en cirkel:
Tangent: en linje som lige tangerer(rører) cirklen.
Korde: en linje som fraskærer en del af cirklen.
A = Areal
H = Højde
g = Grundlinje
O = Omkreds
D = Diameter
r = Radius
V = Volumen
/rumfang
S = Siden
rb = radius af
bundcirkel
rt = radius af
topcirkel
OF = Overflade
G = Grundflade (cm2)
GT = Topgrundflade
Parallelogram
A = H * g
Mål:
1l = 1 dm3
100 cm = 1 dm3
Pythagoras’ formler
a2 + b2 = c2
c = 2 2 b a
a = 2 2 b c
a & b kaldes kateter – c kaldes hypotenuse
Primtal:
2-3-5-7-11-13-17-19-23-29-31-37-41-43-47-53-59-61-67-71-73-77-79-83-89-93-97…
Et primtal er et tal som kun et og tallet selv går op i.
Massefylde:
Vægt = massefylde * rumfang
Rumfang = Massefylde
Vægt
Massefylde = Rumfang
Vægt
Massefylde måles i g/cm3, kg/dm3 eller t/m3
Perspektivtegning
Forsvindingspunktet ligger altid på horisontlinjen
Svar #5
09. februar 2006 af thomas-p1 (Slettet)
Hehe, det ingen ting, computerting:S
Håber du kan bruge det
Håber du kan bruge det
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
