Fysik
hjælp
11. februar 2006 af
bjerring (Slettet)
er blevet stillet over for denne opgave, men kan ikke lige gennemskue hvad jeg skal lægge ud med.
En ældre fryser har et effektforbrug på 300 W, og den køre "gennemsnit" 8 timer i døgnet. En nyere og bedre isoleret fryser køre kun 6 timer i døgnet.
hvor mange penge sparer man på elforbruget i løbet af et år ved at skifte den gamle fryser ud med den nye?
håber nogen kan hjælpe
En ældre fryser har et effektforbrug på 300 W, og den køre "gennemsnit" 8 timer i døgnet. En nyere og bedre isoleret fryser køre kun 6 timer i døgnet.
hvor mange penge sparer man på elforbruget i løbet af et år ved at skifte den gamle fryser ud med den nye?
håber nogen kan hjælpe
Svar #2
11. februar 2006 af Romulus (Slettet)
Du starter med at finde forskellen på energiforbrug mellem den gamle og den nye:
(8 timer * 60 min * 60 sek * 300 W)-(6 timer * 60 min * 60 sek * 300 W) * 365 dage
Herefter ganger du med prisen pr. kilowatttime. Eksempel 1,50 kr/Kwh = 1,50 kr/3600000 Joule
(8 timer * 60 min * 60 sek * 300 W)-(6 timer * 60 min * 60 sek * 300 W) * 365 dage * 1,50 kr/3600000 Joule = 328,50 kr
Besparelsen finder herved og det viser sig, at besparelsen er 328,50 kr pr. år ved en Kwh pris = 1,50 kr
(8 timer * 60 min * 60 sek * 300 W)-(6 timer * 60 min * 60 sek * 300 W) * 365 dage
Herefter ganger du med prisen pr. kilowatttime. Eksempel 1,50 kr/Kwh = 1,50 kr/3600000 Joule
(8 timer * 60 min * 60 sek * 300 W)-(6 timer * 60 min * 60 sek * 300 W) * 365 dage * 1,50 kr/3600000 Joule = 328,50 kr
Besparelsen finder herved og det viser sig, at besparelsen er 328,50 kr pr. år ved en Kwh pris = 1,50 kr
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
