Matematik

sinus/cosinus relationen. HJÆLP:)

12. februar 2006 af hamlet (Slettet)
Jeg har fået følgende opgave. a) Bestem siden /BC/ i trekant BCD. /CD/=50cm, /BD/=55cm og vinkel D=75grader
Hvordan finder jeg siden BC?
Jeg har prøvet mig frem med cosinusrelationen,
hvor jeg fik siden til 44,60 cm, hvilket jeg ikke mener er rigtigt.

b) bestem vinkel B i trekant BCD.
Denne opgave er jeg fuldstændig i tvivl om hvordan jeg skal gribe an? Hvordan finder man en vinkel, når det ikke er en retvinklet trekant?

Håber der er en der kan/vil hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2006 af What means (Slettet)

Jeg vil give dig ret i at man skal bruge en cosinus relation i opg a.

Jeg har ikke fået samme resultat som dig.

Prøv at bruge cosinusrelationen
(d^2)=(b^2)+(c^2)-(2*a*b*cos(D))
Hvis du regner rigtigt med den skulle du få et tal tæt på 60

Til opg b kan jeg sige at det vil være nemmest at bruge en sinus relation hvor du siger
(d/(sin(D))=(b/sin(B))

Ved at regne med den forskrift skulle du gerne komme frem til at gradetallet på vinkel B vil ligge tæt på 51

Håber at det hjalp ellers må du lige skrive igen.

Svar #2
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)

tusind tusind tak...virkelig sødt af dig at hjælpe:) Jeg regnede den om og fik ganske rigtigt et tal tæt på 60 --> 64 i opg. a)
jeg er dog stadig meget i tvivl om opg.b) - hvordan isoleres sin(B) i formlen?
Ps. Sin(B) --> betyder det ikke bare vinklen B? - og ikke siden til vinklen B.



Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2006 af What means (Slettet)

Man isolere sin(B) ved at stille den på den ene side af "=" tegnet

(d/sin(D))=(b/sin(B))

<=>

sin(B)=(b*sin(D))/(d)

Jeg kommer frem til ovenstående ved hjælp af gange og division.

Når du har flyttet rundt på de forskellige ting skriver du tal ind i stedet for. når det er gjort reducere du.

Når du har gjort det kan du bruge sin^-1(det du har på hver side. her b til venstre og det tal du har reduceret dig til på den højre side)

Når du har gjort det har du et gradetal der er lig med B.

Husk at lave en enhedscirkel da der i nogle tilfælde kan være mere end en løsning.

Mht. dit spørgsmål om bogstaverne så kan jeg sige at store bogstaver som regel betragtes som kante og derved også vinkler. Små bogstaver er så sider.

Svar #4
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)

jeg kan ikke helt forstå hvordan du kom fra d/sin(D) = b/sin(B)
til : sin(B)=b*sin(D)/d
Hvordan er mellemregningen til denne omskrivning?
- er det fordi du ganger med den omvendte, så Sin(B) pludselig står som tælleren divideret med d. ?

Svar #5
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)

sin(D)* skulle der stå til sidst.

Svar #6
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)

ps. i opg.b) med den formel du gav mig, bliver jeg ved med at få sin(B)= 0,75 hvilket jo ikke kan passe??
Skal man så sige sin^-1(0,75) ?
Hvis jeg gør det, får jeg 48,59 - hvilket jo ikke er 51, som du fik det til?
Undskyld mine mange spørgsmål;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#4:

Vi har d/sin(D) = b/sin(B), hvorfra vi skal isolere sin(B).

Først ganges med sin(B) og sin(D):

d/sin(D) = b/sin(B) <=> d*sin(B) = b*sin(D).

Så divideres med d, og vi har isoleret sin(B):

d*sin(B) = b*sin(D) <=> sin(B) = b*sin(D)/d.

Svar #8
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)

tak.stor hjælp.
Kan du også svare mig på, om mit resultat af vinklen B på ca.48grader er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2006 af What means (Slettet)

Ked af den lange svartid men jeg har lige været ude og købe ind.

Jeg tror hvist at dit svar allerede er blevet besvaret så det vil jeg ikke kommenterer.

Det med de 51 må du undskylde. Jeg er kommet til at regne med vinkel D som 70 grader i stedet for 75 som man skulle.

Håber at du fandt ud af det :)

Svar #10
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)

hej..det er helt i orden...værdsætter utrolig meget at der er nogen der gider hjælpe:)
I forbindelse med:
Sin(B)=b*sin(D)/d
som jeg til 0,75, skal dette omregnes til grader ved:
sin^-1(0,75)?
Skal lige være helt sikker;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. februar 2006 af What means (Slettet)

Ja det er helt rigtigt.

Skriv et svar til: sinus/cosinus relationen. HJÆLP:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.