Matematik

Komplekse tal

09. december 2003 af SP anonym (Slettet)
hej
jeg har brug for lidt hjælp!
Jeg skal løse denne ligning: (1+i)z^3=1-2i
egentlig vil jeg hslt bare have resultatet, sådan så jeg kan se om jeg har gjort den rigtigt!

På forhånd tak

hilsen sara

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2003 af cracker (Slettet)

Du kan jo skrive dine udregninger, så er der nok en, som vil fortælle dig, om du har gjort det rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2003 af Marija (Slettet)

Hmm... jeg får z= -0,79 det lyder som helt hen i vejret...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2003 af Niels (Slettet)

Jeg får den til

i= ((-z^3)+1)/(z^3+2)

z=z


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2003 af Niels (Slettet)

Jeg skal nok skrive den lidt anderledes for forståelighedens

i= ((-z^3)+1)/((z^3)+2)

z=z

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2003 af sara_864 (Slettet)

jeg har ikke forsøgt at finde modulus og argument endnu... ser det her rigtigt ud:
1-2i/1+i =z

(1-2i) * (1-1i)/ (1-1i)*(1-1i)

(1-1i+1i+2i^2)/1+1=z

z= (-1)/2

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2003 af Niels (Slettet)

Glemmer du ikke der står z^3

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2003 af sara_864 (Slettet)

jamen jeg ved det ikke... jeg prøver at gøre det der står i min bog, men det er kun Z= x+yi/a+bi

hvordan laver jeg den så om?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2003 af sara_864 (Slettet)

nu får jeg den også til: -0,7937

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2003 af 404error (Slettet)

Husk, at der er tre løsninger - det er jo en tredjegradsligning.

Dividér med (1+i) på højresiden, som du vist var igang med. Så får du en binom ligning, som du formentlig har lært at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2003 af sara_864 (Slettet)

man kan aldrig vide sig sikker med min lærer... TIHI..
Mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. december 2003 af sara_864 (Slettet)

du skriver der skal være løsninger ik?
Det ved jeg godt, men jeg forstår ikke hvor de skal komme fra?

Min formel er åbenbart mangelfuldt, for den forklarer intet, og den viser kun den ene løsning, uden nogen brug af p.
Jeg skal løse en almindelig kompleks ligning, men når jeg skal til dette her cirkus, er der åbenbart ingen hjælp i bøgerne... En forstålig en altså...

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.