Fysik

kvantemekanik

15. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)
Har et problem med opgave 4.4, side 110 i Fysikkens verden 2.

opgaven lyder således:

4.4
Et brintatom ioniseres af en foton. Den løsrevne elektron har energien 2,7eV

a) Hvilken hastiged (er steget over og skrevet far af nogen?) havde elektronen, dan den forlod brintatomen?
b) Hvilken bølgelængde havde fotonen?

Bare et fif om hvilke formler der skal bruges, kunne være rart. (:

På forhånd tak.

P.S. Det er til gennemgang imorgen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

prøv at se side 106 i fysikkens verden 2. der gennemgåes et eksempel noget nært din opgave.

Svar #2
15. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

Jeg kiggede godt på det, men hvad er h? h står i formelsamlingen som 6,63... altså noget andet!?

Svar #3
15. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

..og i det eksemten står da ikke noget om fart?

Svar #4
15. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

eksempel

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

er ikke sikker på a men undersøger lige, men her er hjælp til b

h er plancks konstant. den er altid konstant.

E(foton) = h * v

bølgelængde= c / v


b)
find v idet du kender h og E(foton)
(sørg for at bruge samme enhed)

derefter sætter du det ind, så du kan finde bølgelængden ved hjælp af den anden formel jeg skrev.
c er lysets hastighed i vacum.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2006 af sigmund (Slettet)

I dit tilfælde er h vel Plancks konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

a) v = hastighed...

havde jeg lige glemt:)

Svar #8
15. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

ja... Har fundet ud af det, der er fordi i dette eksempel har de omregnet den til eV*s hvor den før var i J*s. (: Har klaret b'eren nu, fik det til 547,14nm.. Men ved stadig ikke, hvordan man udregner farten.

Svar #9
15. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

E(foton) = h * v

er det så bare v = Efoton/h = 2,7eV/4,41*10^-15eV*s ? = 6,12*10^14s^-1

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

jo v er farten
glemte jeg bare lige i farten..
det er også mange bogstaver og konstanter og holde styr på efterhånden..

Skriv et svar til: kvantemekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.