Matematik
opg 7.049 lokalt ekstremumsted
17. februar 2006 af
Atky (Slettet)
har følgende funktion:
fc(x)=(cx-10)/(x^2+c)
beregn værdier af c fore hvilke x=-1 er lokalt ekstremumsted for funktionen fc.
så tænkte jeg ok så må man skulle sætte -1 ind på x`s plads og fiden c for hvilke den differentierede tæller er =0:
min udregning i ti interactive
fc(x)=(cx-10)/(x^2+c)=>
define f(x)= (c*x - .10)/((x)^(2) + c)
finder den differentierede
define g(x)=d/dx(f(x))
løser g(-1)=0 for c:
solve(g(-1)=0,c)-->c=1.17082 or c=-.17082
er dette den rigtige metode, tror i? for syens resultatet er temmelig fucked
fc(x)=(cx-10)/(x^2+c)
beregn værdier af c fore hvilke x=-1 er lokalt ekstremumsted for funktionen fc.
så tænkte jeg ok så må man skulle sætte -1 ind på x`s plads og fiden c for hvilke den differentierede tæller er =0:
min udregning i ti interactive
fc(x)=(cx-10)/(x^2+c)=>
define f(x)= (c*x - .10)/((x)^(2) + c)
finder den differentierede
define g(x)=d/dx(f(x))
løser g(-1)=0 for c:
solve(g(-1)=0,c)-->c=1.17082 or c=-.17082
er dette den rigtige metode, tror i? for syens resultatet er temmelig fucked
Svar #1
17. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Præcis, du differentierer først f og sætter -1 ind for x. Så sætter du tælleren i f' lig 0 og bestemmer c.
Skriv et svar til: opg 7.049 lokalt ekstremumsted
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
