Matematik
differentialligning - HJÆLP
20. februar 2006 af
afghan (Slettet)
hej, er der en der gider hjælpe mig med denne opgave. jeg er lost.
Der løbet vand ned i et kar, der kan rumme 50 L, og som har et afløb i bunden. Med V(t) betegnes mængden af vand i karret til tidspunktet t. V måles i liter og t måles i sekunder.
V’(t) = 0,1- a * V(t), a > 0
Karret er tomt til tiden t=0.
1.bestem udtrykt ved a en forskrift for V som funktion af tiden.
2.bestem, hvor lang det tager at fylde karret, når a = 5*10^-4
3.bestem lim V(t), t->∞ udtrykt ved a, og bestem de værdier af a, for hvilket karret aldrig bliver opfyldt.
på forhånd tak
Saba
Der løbet vand ned i et kar, der kan rumme 50 L, og som har et afløb i bunden. Med V(t) betegnes mængden af vand i karret til tidspunktet t. V måles i liter og t måles i sekunder.
V’(t) = 0,1- a * V(t), a > 0
Karret er tomt til tiden t=0.
1.bestem udtrykt ved a en forskrift for V som funktion af tiden.
2.bestem, hvor lang det tager at fylde karret, når a = 5*10^-4
3.bestem lim V(t), t->∞ udtrykt ved a, og bestem de værdier af a, for hvilket karret aldrig bliver opfyldt.
på forhånd tak
Saba
Svar #1
21. februar 2006 af sigmund (Slettet)
ad 1) Følg fremgangsmåden på
http://www.matlex.dk/difflign.html#foerste
Din ligning er af typen y'=b-a*y, hvor b og a er konstanter.
Resten klarer du nok selv, når du har et udtryk for V(t).
http://www.matlex.dk/difflign.html#foerste
Din ligning er af typen y'=b-a*y, hvor b og a er konstanter.
Resten klarer du nok selv, når du har et udtryk for V(t).
Svar #3
23. februar 2006 af afghan (Slettet)
jeg kan stadigvæk ikke finde ude spørgsmål 2 03. i 2 får jeg forkert svar.
hvis I gider hjælp, så skrive det lige så jeg kan skrive forskriften for V.
på forhånd tak...
hvis I gider hjælp, så skrive det lige så jeg kan skrive forskriften for V.
på forhånd tak...
Skriv et svar til: differentialligning - HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
