Matematik

Monotoniforhold og de lokale ekstrema?

21. februar 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)
Hej jeg sidder og fedter rundt i en opgave og er kørt fast.

f(x) = 2x^2-7x+3/x-5
så står der x(et sjovt tegn med en lodret og 2 vandrette streger i midten) 5

1)Bestem f'(x)
2)Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstrema for f
3) Grafen for f har to asymptoter, bestem en ligning for hver af de to

!)er det rigtigt det er :
-2-2x^2-7x+3*1/(x-5)^2
tror ikk det er rigtigt, men jeg er lost derfra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Gider ud at uddybe den ganske subtile kommentar ``et sjovt tegn med en lodret og 2 vandrette streger i midten''? Det er vist nødvendigt, hvis vi skal kunne hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

"det sjove tegn" = er ikke ligmed

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Efter at have fået opklaret at der er tale om tegnet ``!='', så kan jeg med stor sandsynlighed konkludere, at også du udelader vitale parenteser; er der tale om følgende udtryk?

f(x) = (2x^2-7x+3)/(x-5)

Svar #4
21. februar 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Hmm ja, men de står ikke i opgaven de ()??
det er et kryds med en ekstra streg

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

dm(f) = |R \\{5}

1) differentieringen skulle være enkel nok, det er bare simple regnesætninger

benyt: (f/g)'(x_0)=f'((x_0)g(x_0)-f(x_0)g'(x_0))/g(x_0)^2

2) find fortegn, deraf fremgår det tydligt hvor dit ekstrama ligger

Du må lige rette mig Hasek hvis jeg tager fejl

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Hvis der ikke står at det er én brøk, så er mit forslag i #3 jo ikke korrekt! Og igen: ``et kryds med en ekstra streg'' er altså meget forvirrende sprogbrug -- hvad mener du?

Jeg smutter i seng nu -- håber andre tager over.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

det er også velfortjent :P

jeg tror han mener "ikke = "

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

3) behandel den som en polynomiensbrøk og divider igennem med højeste potens

n > t

Svar #9
21. februar 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

jeg aner virkelig hvad det tegn hedder. altså se # og så minus den den ene lodrette kan i forestille jer det?
var min differentiering rigtig?

Svar #10
21. februar 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

I nummer 3, kan det passe divisionen bliver:
2x+3 og 18 i rest?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

til #9, Ja, det betyder ikke lig med

x er ikke lig med 5

derfor ligger din definationsmængde på alle de reele tal på nær 5

dm(f)=|R\\{5}

find f'(x) vha. sætningen i #5

f(x)= 2x^2-7x+3
f'(x)= ? (benyt ax^2 = 2ax og ax+b = a)
g(x)= x-5
g'(x)= ? (benyt ax+b = a)

til #10 nej ikke når du skal finde asymptoter

til andy, jeg er ikke skide god til matematik, er det til imorgen? eller skal jeg prøve at lave det med dig??

Svar #12
21. februar 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)

Du må gerne prøve at differentiere den for mig hvis du gider? jeg forstår det ikke?
du må gerne hjælpe hvis du gider ?

Skriv et svar til: Monotoniforhold og de lokale ekstrema?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.