Matematik
cirklens ligning....
21. februar 2006 af
ASLAK (Slettet)
er det regnet rigtigt:
en cirkel har ligningen:
x^2-4x+y^2+6y=3
a) bestem cirklens radius og koordinat sættet til dens centrum.
det er så: (x-2)^2+(y+3)^2=3
altså: c(2,-3) r= kvadratrod 3
b) undersøg om punktet p(1,-7) ligger på cirklen.
altså: (1-2)^2+(-7+3)^2=3
1+16=3
17=3
altså ligger punktet ikke på cirklen..
en cirkel har ligningen:
x^2-4x+y^2+6y=3
a) bestem cirklens radius og koordinat sættet til dens centrum.
det er så: (x-2)^2+(y+3)^2=3
altså: c(2,-3) r= kvadratrod 3
b) undersøg om punktet p(1,-7) ligger på cirklen.
altså: (1-2)^2+(-7+3)^2=3
1+16=3
17=3
altså ligger punktet ikke på cirklen..
Svar #1
21. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Det er ikke korrekt, at
x^2-4x+y^2+6y = (x-2)^2+(y+3)^2
Gang parenteserne ud, så vil ud opdage at du mangler en konstant.
x^2-4x+y^2+6y = (x-2)^2+(y+3)^2
Gang parenteserne ud, så vil ud opdage at du mangler en konstant.
Svar #2
21. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Rettelse:
``så vil ud opdage'' --> ``så vil du opdage''
Rettelse:
``så vil ud opdage'' --> ``så vil du opdage''
Svar #4
21. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Lige netop! Du skal med andre ord addere 13 på begge sider af lighedstegnet:
x^2-4x+y^2+6y = 3 =>
x^2-4x+4+y^2+6y+9 = 3+4+9 =>
(x-2)^2 + (y+3)^2 = 16
Lige netop! Du skal med andre ord addere 13 på begge sider af lighedstegnet:
x^2-4x+y^2+6y = 3 =>
x^2-4x+4+y^2+6y+9 = 3+4+9 =>
(x-2)^2 + (y+3)^2 = 16
Skriv et svar til: cirklens ligning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
