Fysik
Radioaktivitet
22. februar 2006 af
dedser (Slettet)
Skal til at skrive en fysik rapport om radioaktivitet og læste lige noget teori igennem og fandt dette:
Radioaktivitet er et tilfældigt fænomen. Foretages den samme måling flere gange, kan vi ikke forvente at få samme resultat. Det viser sig, at som et mål for den statistiske usikkerhed på gennemsnittet af tælletallene (“middelværdien”, m) kan man bruge kvadratroden af middelværdien (“spredningen”, s).
Jeg forstår ikke helt hvad der menes. Menes der at jeg kan tage kvadratrode af middelværdien for at finde spredningen eller usikkerheden? På forhånd tak.
Radioaktivitet er et tilfældigt fænomen. Foretages den samme måling flere gange, kan vi ikke forvente at få samme resultat. Det viser sig, at som et mål for den statistiske usikkerhed på gennemsnittet af tælletallene (“middelværdien”, m) kan man bruge kvadratroden af middelværdien (“spredningen”, s).
Jeg forstår ikke helt hvad der menes. Menes der at jeg kan tage kvadratrode af middelværdien for at finde spredningen eller usikkerheden? På forhånd tak.
Svar #1
22. februar 2006 af fixer (Slettet)
Det, der menes, er følgende.
Beregn gennemsnittet af tælletallene. Dette tal er usikkert, idet tælletallene er udtryk for noget tilfældigt. Størrelsen på usikkerheden af gennemsnittet beregnes som kvadratroden af gennemsnittet.
Altså:
Gennemsnit = sum af tælletal/antal tælletal
Usikkerhed = sqrt(Gennemsnit)
Beregn gennemsnittet af tælletallene. Dette tal er usikkert, idet tælletallene er udtryk for noget tilfældigt. Størrelsen på usikkerheden af gennemsnittet beregnes som kvadratroden af gennemsnittet.
Altså:
Gennemsnit = sum af tælletal/antal tælletal
Usikkerhed = sqrt(Gennemsnit)
Skriv et svar til: Radioaktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
