Fysik

Bestråling

22. februar 2006 af onsunshine (Slettet)
Hej, er der nogen der ved hvorfor en alfa-kilde kun er velegnet til bestråling af kræftceller i hudens øverste lag?

Det er vel noget med at den skade hvis de andre lag bliver bestrålet... eller....?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af baaaay (Slettet)

Den er ikke i stand til andet. Alfa-stråling bliver hurtigt stoppet af huden, da halveringstykkelsen ikke er særlig stor ved denne stråling.

Det skulle jeg da i hvert fald mene :P

Svar #2
22. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Okay... Har du mod på at tjekke indlægget "alfa radioaktivitet" ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2006 af baaaay (Slettet)

Jeg har desværre ikke tid. Jeg skal med en bus om 5 min.

Jeg håber, du finder en anden, der kan hjælpe dig :)

Svar #4
22. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

ok... Ha en go' tur så :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

alfastråling har Q = 20, mens gamma f.eks kun har en Q = 1

Q = kvalitetsfaktor

Svar #6
23. februar 2006 af onsunshine (Slettet)

Kvalitetsfaktor? Hvad betyder det? Hvor god kvalitet bestrålingen har ?

Skriv et svar til: Bestråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.