Matematik

Differentialligning

22. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
En differentialligning er givet ved dM/dt = 0,0005M * (160-M). Dette er en logistisk vækst, og den fuldstændige løsning er derfor M(t) = 160 / (1+c*e^(-0,0005*160*t)), hvor c er lig 19. M(t) er mængden af udvundet olie til tidspunktet t, og jeg skal bestemme det tidspunkt t_0 i år, hvor halvdelen af olien er udvundet, men hvorledes gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af julehat (Slettet)

hvor meget olie startede du med?

Svar #2
22. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Det får jeg ikke oplyst. Jeg ved dog, at M(0) = 8, ogjeg har fundet M'(0) samt grænseværdien for M for t -> inf

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.