Matematik
Lille ligning
23. februar 2006 af
Pede-4k (Slettet)
Hey.. Er lidt på bar bund med den her:
(x-1) * (e^x-1) = 0
Nogle der kan hjælpe mig..?
På forhånd tak c",)
(x-1) * (e^x-1) = 0
Nogle der kan hjælpe mig..?
På forhånd tak c",)
Svar #1
23. februar 2006 af tyranen (Slettet)
Der må være grundlag for der er to løsninger, nemlig hvor (x-1) = 0 og (e^x-1) = 0, men eulers tal opløftet med en given koefficient kan aldrig give nul, så løsningen til ligningen er 1, da 1-1 = 0.
Svar #3
23. februar 2006 af tyranen (Slettet)
Jamen hvad vil du vide omkring den ligning? der findes kun den ene løsning.
Svar #4
23. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)
#1 har fuldstændig ret. Benyt nulreglen, og indse at e^(x-1) aldrig kan give 0 for et hvilket som helst x. Dermed må x-1=0 og altså x=1
Skriv et svar til: Lille ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
