Matematik
tredjegradspolynomium
23. februar 2006 af
shayla86 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe..??
Jeg skal angive en regneforskrift for f, der er et trejdegradspolynomium med rødder i -2,0 og 2.. Er ret lost omkring hvordan man præcis skal finde forskriften.
Jeg skal angive en regneforskrift for f, der er et trejdegradspolynomium med rødder i -2,0 og 2.. Er ret lost omkring hvordan man præcis skal finde forskriften.
Svar #1
23. februar 2006 af allan_sim
#0.
Du skal udnytte, at et polynomium med rødder r1, r2 og r3 kan skrives som
p(x) = (x-r1)*(x-r2)*(x-r3)
Indsæt dine rødder og gang parenteserne sammen.
Du skal udnytte, at et polynomium med rødder r1, r2 og r3 kan skrives som
p(x) = (x-r1)*(x-r2)*(x-r3)
Indsæt dine rødder og gang parenteserne sammen.
Svar #2
23. februar 2006 af Sentinox (Slettet)
Et 3. gradspolynomie med rødderne:
x1=a,x2=b,x3=c kan på faktoriseret form skrives:
(x-a)*(x-b)*(x-c)=0
Det vil sige dit polynomie kan skrives som:
P[3](x) = (x-(-2))*(x-0)*(x-2)=0 ved nu at gange paranteserne ud, får du da det søgte 3. grads polynomium.
Som kontrol af at du har regnet rigtigt kan du indsætte de givne rødder, og se at du får 0.
//Sentinox
x1=a,x2=b,x3=c kan på faktoriseret form skrives:
(x-a)*(x-b)*(x-c)=0
Det vil sige dit polynomie kan skrives som:
P[3](x) = (x-(-2))*(x-0)*(x-2)=0 ved nu at gange paranteserne ud, får du da det søgte 3. grads polynomium.
Som kontrol af at du har regnet rigtigt kan du indsætte de givne rødder, og se at du får 0.
//Sentinox
Skriv et svar til: tredjegradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
