Matematik

Værdimængde af brøkfunktion

23. februar 2006 af cani (Slettet)
Hey!
Jeg skal finde værdimængden for f.

________
Funktionen er f(x): \\/x^2-4x+7

Differentieret f'(x):

x-2
______
\\/x^2-4x+7

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an.

Håber nogle kan forklare mig hvordan jeg skal lave opgaven :)

Svar #1
23. februar 2006 af cani (Slettet)

______
\\/

Det skulle forestille kvadratrod

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2006 af Duffy

"Kvadratroden af x" skrives "sqrt(x)".

Din funktion

f(x) = sqrt(x^2-4x+7)


f'(x) = (x-2)/sqrt(x^2-4*x+7)


Du skal lede efter min o max for f via en
F U N K T I O N S A N A L Y S E !!!



Duffy

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Kvadratroden af x skrives som x^(1/2), ikke sqrt(x).

Svar #4
24. februar 2006 af cani (Slettet)

Nu ved jeg ikke om det er mig der tager fejl, men funktionen er:
kvadratroden af flg. x i anden, minus 4x plus 7.
Forstår i hvad jeg mener nu?

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2006 af Duffy

#3:
Kvadratroden af x skrives som sqrt(x),ikke x^(1/2).



Duffy

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Vi har forstået, at der er tale om

f(x) = (x^2-4x+7)^(1/2)

Med hensyn til dit problem, så bestem domænet I, således at f : I --> R bliver en injektiv afbildning. Brug, at kvadratrodsfunktionen er monotont voksende på R_+.

Jeg vil i seng nu; godnat, og god fornøjelse med opgaven.

Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Nej, det gør den ikke! ``sqrt'' er et symbol som desværre er blevet alt for udbredt her i forummet! På ``matematisk'' betegnes kvadratroden af x med x^(1/2).

Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2006 af Duffy

#7: Jeg troede du var gået i seng??!

Brugbart svar (1)

Svar #9
24. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#7:

Det er ikke kun her i forummet at sqrt(x) er en udbredt skrivemåde. Forkortelsen sqrt(x) stammer jo fra computerne, hvor x^(1/2) kan skrives sqrt(x).

Brugbart svar (1)

Svar #10
24. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Til sidst skal jeg bare sige at det ikke giver mening at diskutere det her. Har man lyst til at skrive sqrt(x), gør man det, men vil man hellere skrive x^(1/2), gør man det. Dette siger jeg fordi sqrt(x) er en meget udbredt skrivemåde for x^(1/2).

Brugbart svar (1)

Svar #11
24. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Korrekt! Konklusion: Kvadratroden af x betegnes med x^(1/2), eftersom der diskuteres matematik og ikke datalogi.

#10:
Det er nu ikke for at starte en diskusion, men blot pointere, at jeg har ret! ;-)

Brugbart svar (1)

Svar #12
24. februar 2006 af Duffy

#11:
FULDSTÆNDIG uinteressant diskussion.
Jamen, Herre Gud. Fortsæt du blot med at skrive kvadratroden som ^(1/2), så fortsætter jeg med sqrt - indtil der bliver indført noget Latex-notation...

(I øvrigt så bruger jeg 'sqrt' af pædagogiske årsager, for jeg tror der er mange her i forummet der ikke lige kan gennemskue at 'kvadratrod x' kan betegnes x^(1/2) ).



Duffy

Skriv et svar til: Værdimængde af brøkfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.