Matematik

vandrette tangenter???...

25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)
en funtion er bestem ved:

f(x)=(1/3)x^3-3x^2+5x+(10/3)

grafen for f har to vandrette tangenter

a) Bestem en ligning for hver af disse tangenter.????

er der nogen som har et forslag?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2006 af kraka (Slettet)

Hej
Du starter med at finde f'(x)=0, da du ved at f'(x) er et udtryk for tangentens hældning i et bestemt punkt x.. håber det var nok hjælp.

Venlige hilsner

Svar #2
25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

ja jeg har fundet f'(x)...

det giver:

f'(x)=x^2-6x+5

og som jeg har løst som en andengradsligning...har jeg så fået:

x=5 og x=1

hvad skal jeg så nu???

Svar #3
25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

betyder det så at de to ligninger kommer til at hedde:

y= 5x
Y=1x

???

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2006 af kraka (Slettet)

Du finder y-værdien til de 2 x værdier du har fundet..
Derefter bruger du y-y0=a(x-x0)

Hvor y0 er den y-værdi du fandt ligefør, og x0 er dine 2 x-værdier.. og a er hældningskoefficienten for tangenterne.

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2006 af kraka (Slettet)

#3 det er ikke korrekt.

Prøv at følge det jeg skrev i #4

Venlige hilsner

Svar #6
25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

jeps har fundet ud af det:)

tak for hjælpen;)

men så er der en opgave til der lyder:

Grafen for f skærer første aksen i tre punkter.

b) bestem koordinatsættet til hvert af disse tre punkter??

kan du også give nogle forslag her???

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2006 af kraka (Slettet)

Ja.. du ved, at når f skærer førsteaksen er y=0. Dvs du sætter f(x)=0 og finder de 3 x-værdier.

Venlige hilsner

Svar #8
25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

ja skal jeg så gøre når jeg har fundet dem???

Svar #9
25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

hvad

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2006 af kraka (Slettet)

Så skal du bare finde de y-værdier som passer til.

Venlige hilsner

Svar #11
25. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

når er det så bare:

(det tal jeg har fundet,0)

(det tal jeg har fundet,0)

(det tal jeg har fundet,0)

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2006 af kraka (Slettet)

jeps det har du ret i

Venlige hilsner.

Skriv et svar til: vandrette tangenter???...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.