Matematik

Matematik, hjælp til forståelse - haster

26. februar 2006 af Stine pigen (Slettet)
Hej folkens

Der er noget i denne opg jeg ikke forstår helt, opgaven findes på denne adr.

http://peecee.dk/?id=30150

3.spørgesmål, hvor de spøger om at man skal finde den årlig procentvise tilvækst i ungerne. Hvordan skal man gøre det?

Mit bud : det er at se på skemaet og se hvor meget der stiger fra 0 til 8 af unger og skrivedet som procent? men det er jo ikke årligt..
Håber nogle kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

Hej

Et lille hint: Kig på a. Hvad siger a noget om? Så har du vidst svaret. Håber det var hint nok

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Du har altså bestemt en funktion, af formen:

f(x) = b*a^x.

Din procentvise Årlige rtivækst i unger er nu konstant:

% = f(1)/f(0)*100% = f(2)/f(1)*100...

/

Svar #3
26. februar 2006 af Stine pigen (Slettet)

ja min hældningen bliver over 1 og de ter tegn på at det er en voksende funktion..

Det sidste indlæg forstår jeg ikke helt.. hvad er f(1) og f(0) du dividerer og får procent

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

a er ikke hældningen, men fremskrivningsfaktoren. Det betyder at a siger noget om hvor mange procent ungerne stiger per år. Har ddu f.eks. en fremskrivningsfaktor på 1,045 og du vil finde ud af hvor mange procent det er, siger di:

1,045-1=0,045 dette ganger du med 100 for at få det i procent:

dvs stigningen er på 4,5%

Håber det var til at forstå

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2006 af Jesp (Slettet)

jeg tror jeg er med
altså, min fremskrivningsfaktor er 1,14
Det trækker jeg fra 1 og får 0,14
Og gange det med 100 får jeg 14%

Dvs sige at den stiger med 14% hvert år?
Er det så den årlige procentvise tilvækst i antal unger?
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

Ja det skulle jeg mene at det var.

Venlige hilsner

Skriv et svar til: Matematik, hjælp til forståelse - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.