Matematik
Tangentligningen - mat please
26. februar 2006 af
Jesp (Slettet)
Hva gør jeg galt?
Der er givet en funktion ved
f(x)=x^3-2x^2-3x
f'(x)=3x^2-4x-3
Jeg skal bestemme en tangent der løbber igennem (-1,f(-1))
f(-1) =(-1)^3 - 2*(-1) - 3*(-1) = 0
f'(-1)= 3*(-1)^2 - 4*(-1) - 3 = -4
y= 0+(-4)(x-(-1))
y= -4(x+1)
y= -4x-1
Jeg tror der er en fejl et eller andet sted som jeg ikke kan finde. Når jeg sætter linjen y i lommeregneren med f(x) skærer linjen kun et sted i f(x) hvor den burde gør det i to punkter, på forhånd mange tak
Der er givet en funktion ved
f(x)=x^3-2x^2-3x
f'(x)=3x^2-4x-3
Jeg skal bestemme en tangent der løbber igennem (-1,f(-1))
f(-1) =(-1)^3 - 2*(-1) - 3*(-1) = 0
f'(-1)= 3*(-1)^2 - 4*(-1) - 3 = -4
y= 0+(-4)(x-(-1))
y= -4(x+1)
y= -4x-1
Jeg tror der er en fejl et eller andet sted som jeg ikke kan finde. Når jeg sætter linjen y i lommeregneren med f(x) skærer linjen kun et sted i f(x) hvor den burde gør det i to punkter, på forhånd mange tak
Skriv et svar til: Tangentligningen - mat please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
