Matematik
3.092
26. februar 2006 af
hund (Slettet)
Hey lærte !
jeg har problemer med følgende:
(...)
gør rede for, at g' = 1/x, og jeg ved, at
f' = 1 + f/x
er ude i nogle lidt vilde konspirationsteorier om denne opgave.. nogen der har et godt og rationelt bud ?
På for hånd tak!
jeg har problemer med følgende:
(...)
gør rede for, at g' = 1/x, og jeg ved, at
f' = 1 + f/x
er ude i nogle lidt vilde konspirationsteorier om denne opgave.. nogen der har et godt og rationelt bud ?
På for hånd tak!
Svar #1
26. februar 2006 af Mirage.dk (Slettet)
Nu er jeg så heldig, at jeg har resten af opgaven. Det er givet i opgaven, at g(x)=f(x)/x, x>0 dette differentieres:
g'(x)=(f'(x)*x-f(x))/x^2
så benyttes, at f'(x)=1+f(x)/x:
=((1+f(x)/x)x-f(x))/x^2 = (x+f(x)-f(x))/x^2 = x/x^2 = 1/x.
Dét var så redegørelsen - håber, at det går med alle parenteserne! :)
Har du styr på sidste del af opgaven?
g'(x)=(f'(x)*x-f(x))/x^2
så benyttes, at f'(x)=1+f(x)/x:
=((1+f(x)/x)x-f(x))/x^2 = (x+f(x)-f(x))/x^2 = x/x^2 = 1/x.
Dét var så redegørelsen - håber, at det går med alle parenteserne! :)
Har du styr på sidste del af opgaven?
Svar #3
09. marts 2006 af skc_ (Slettet)
--> Mirage.dk
Efter man har lavet redegørelsen, skal man bestemme f(x).
Har du et hint til hvordan til hvordan man gør det?
Efter man har lavet redegørelsen, skal man bestemme f(x).
Har du et hint til hvordan til hvordan man gør det?
Svar #4
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Du har en differentialligning i f, nemlig
f'(x) = f(x)*1/x + 1
som du kan løse.
Du har en differentialligning i f, nemlig
f'(x) = f(x)*1/x + 1
som du kan løse.
Skriv et svar til: 3.092
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
