Matematik

diff.ligninger

26. februar 2006 af Mig1987 (Slettet)
Hej.

Jeg sidder med følgende opg.

Bestem en linær funktion f(x) = ax+b, der er løsning til diff.lignigen:
y' = 2y - 4x +3

Er der nogle der ka hjælpe med denne opg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2006 af allan_sim

#0.
Hvis f skal være en løsning til differentialligningen, så skal ligningen være opfyldt, når du indsætter f.

Med f(x)=ax+b, er f'(x)=a. Indsæt disse for hhv. y og y' og vælg a og b så venstresiden i diff.ligningen er lig med højresiden.

Skriv et svar til: diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.