Matematik

Ubekendt a-værdi

27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)
En familie af funktioner f er givet ved
f(x)=a^2+x^2
for enhver værdi af a>0 afgrænser grafen for f og førsteaksen en punktmængde M, der har et areal

Bestem a, så arealet af M er 32/3

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2006 af *CC* (Slettet)

Dvs sige at f(x)=32/3

Så du har en ligning der ser således ud;

32/3 = a^2+x^2

Har du ikke en lommeregner der kan klare det for dig hvis ikke andet?

Svar #2
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

Jeg vil gerne løse den teoretisk, men har lidt svært ved det eftersom det er en ligning med 2 ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2006 af *CC* (Slettet)

Det kan jeg godt forstå! Det er også svært... Har du slet ingen x-værdier??

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2006 af *CC* (Slettet)

medmindre det er integralregning der i virkeligheden er tale om??

Svar #5
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

Niksen...Alle oplysninger er givet. Jeg kan overhovedet ikke se hvordan jeg kan komme videre. Forresten så er opgaven også uden hjælpemidler.

Svar #6
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

Jo...der et ikke en dum tanke.

Svar #7
27. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

Men hvordan??? Den er lidt svær at gennemskue.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2006 af *CC* (Slettet)

Hvis det er integral regning skal du jo finde stamfunktionen til den. og derefter kan det være du kan løse den...

Må jeg spørge hvilket niveau du har metematik på??

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2006 af Duffy

Du mener velsagtens at f(x)=a^2 - x^2
for enhver værdi af a>0, ik?!



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2006 af Duffy

Svaret er a = 2 hvis f i #9 er den rigtige.



Duffy

Svar #11
28. februar 2006 af Sampairo (Slettet)

Hvordan får du a=2?

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2006 af Duffy

#11: Hvis du lige vil svare på #9 først?!



Duffy

Skriv et svar til: Ubekendt a-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.