Matematik
diff. & tangent
27. februar 2006 af
mini_meal (Slettet)
1. Er der nogen der kan give mig en "opskrift" til hvordan man finder en tangent til en parabel når man skal bruge diffentialregning?
2. jeg har en foreskrif som lyder
"f(x) = sin(x) + 2" Dm(f)=[0;4pi]
Jeg skal finde 4 punkter hvor tangenten er vandret. Jeg har fundet det første (1.571;3) hvordan finder jeg resten?
2. jeg har en foreskrif som lyder
"f(x) = sin(x) + 2" Dm(f)=[0;4pi]
Jeg skal finde 4 punkter hvor tangenten er vandret. Jeg har fundet det første (1.571;3) hvordan finder jeg resten?
Svar #1
27. februar 2006 af Mirage.dk (Slettet)
1. Hvis du har angivet en forskrift for parablen (f(x)=ax^2+bx+c) og et punkt, som er tangentens røringspunkt med parablen (x0,y0), kan du gøre som følger:
Find f'(x).
og brug formlen y-y0=f'(x)*(x-x0), da f'(x) angiver hældningskoefficienten for f i punktet x.
2. Nu har vi ikke opereret med cos/sin som funktioner. Men hvis du finder f'(x) og derefter løser f'(x)=0 finder du de punkter, hvor hældningskoefficienten for f er lig 0, altså der, hvor tangenten er vandret.
Find f'(x).
og brug formlen y-y0=f'(x)*(x-x0), da f'(x) angiver hældningskoefficienten for f i punktet x.
2. Nu har vi ikke opereret med cos/sin som funktioner. Men hvis du finder f'(x) og derefter løser f'(x)=0 finder du de punkter, hvor hældningskoefficienten for f er lig 0, altså der, hvor tangenten er vandret.
Skriv et svar til: diff. & tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
