Matematik

trogonometri

28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
I trapezet ABCD er siden AD parallel med diden BC vinkelA = 68' |AD|=12, |AB|=5 og |BC|=4

Beregn den ukendte side og de ukendte vinkler.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2006 af Mowsiii (Slettet)

Prøv at del trapezet op i trekanter og brug sinus og cosinus og relationerne.

Svar #2
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

det har jeg skam prøvet,

problemmet er at hvis jeg deler den op i 2 trekanter

ABD og BCD

så kan jeg dinde |BD| men uden grader kan jeg ikke bruge cosinus relationerne på BCD og derved forblir |CD| ukendt

der må da være en anden måde end at dele trapezet op i to retvinklede trekanter + et kvadrat

Svar #3
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

B______C
/ 4 \\
5/ \\
/__________\\
A 12 D

A = 68

|CD| er længere end |AB|

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2006 af TKN (Slettet)

Du har fundet alle fire sider ?

Så skal du tage hjørnet af den side, hvor du har en vinkel.
Denne retvinkelde trekant kan du da finde højden af.

Højden er den samme i trapezets andet hjørne.

Du kender derved alle siderne i begge hjørner, og kan derigennem bruge sin, cos og tan til at finde de restende vinkler.

Svar #5
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

..B__4__C...
../.....\\...
5/.......\\..
/_________\\.
A...12....D.

Svar #6
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

#4, nej, |BC| er ukendt. og den er på ingen måde retvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2006 af TKN (Slettet)

Lidt lettere i hånden!

Scanner det lige ind til dig :D

Svar #8
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

super ^^

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2006 af TKN (Slettet)

http://img515.imageshack.us/img515/876/scan0010010xg.gif

Havde ingen linial ved mig !!

Svar #10
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

sikke flot du ken tegne... hehe... kan ikke helt læse hvad du skriver overalt, men tak anyways...

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2006 af TKN (Slettet)

Print det ud, så står det jo fint!

Svar #12
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

b)

Hvordan regner jeg ud hvor diagonalerne skær hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. februar 2006 af TKN (Slettet)

Det nemmeste er vel nok vektorregning, men hvis du ikke ved hvad det er, så kan du altid lave 2 lininger ud fra de fire hjørner.

Og så finde skæringspunktet mellem ligningerne :D

Svar #14
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

det forstår jeg ikke, forslår du at jeg sætter det end i et koordinatsystem altså?

:^)

Skriv et svar til: trogonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.