Matematik

Bestem en ligning

01. marts 2006 af 3700-Line (Slettet)
En funktion f er bestemt ved

f(x) = 2kvaratrod3x+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P (5,f(5)).

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)


Benyt:
y[tan](x) = f(x[0])+ f'(x[0])*(x-x[0])

Hvor x[0] = 5

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

differentier først funktionen. Det er en sammensat funktion. derefter sætter du x værdien ind, og får så hældningen i netop det punkt. derefter sætter du samme x værdi ind i den oprindelige ligning og finder tilhørende y-værdi. så har du hældningen og et punktm og så kan du bestemme ligningen ved hjælp af liniens ligning.

står der 2 gange kvadratrod, eller betyder det den anden rod?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Apparantly this is the never-ending story ...

Vi har funktionen med forskriften

f(x) = 2*(3x)^(1/2) + 1,

og skal vi bestemme en ligning for tangenten i punktet P(5,f(5)).

Tangentligningen lyder

y = f(x0) + f'(x0)*(x-x0),

hvor x0 i dit tilfælde er 5.

Således er første skridt på vejen en differentiation af f.

Svar #4
01. marts 2006 af 3700-Line (Slettet)

#2

Der står 2 gange kvadratrod.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

ok. så skal du jo bare starte med at differentierer den. :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2006 af fixer (Slettet)

Mon ikke funktionsforskriften er

f(x) = 2sqrt(3x+1)

idet f(5) da bliver et "pænt" tal.

Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.