Matematik

gyldne snit

13. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har får til opgave at definere det gyldne snit og forklare hvordan et linjestykkes deling i det gyldnesnit kan konstrueres. Det skal bevises, at konstruktionen fører til det rette resultat.

Jeg har skrevet definitionen som det står i bøgerne og og vist en figur, mem nu er jeg i tvivl om det er nok eller om jeg mangler noget!!!

HJÆLP HURTIGST MULIGT!!!
På forhånd tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2003 af Niels (Slettet)

Du kan jo fx bevise noget med hvad forholdet imellem de to sider er.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2003 af Niels (Slettet)

Eller bevise noget med den regulære femkant eller at pyramiderne er bygget i det gyldne snit, meget sjov detalje :)

Svar #3
13. december 2003 af SP anonym (Slettet)

hvad mener du med hvad forholdene mellem de to sider er?

Mener du det med at

(a+b)/a=a/b
?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2003 af Niels (Slettet)

Nej at
a/b=(1+kvrod(5))/2=fi

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2003 af Niels (Slettet)

Det er sådan set bare at regne videre på det du skriver

Svar #6
14. december 2003 af SP anonym (Slettet)

det har jeg gjort! er det så bare nok!?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2003 af Niels (Slettet)

Har aldrig lavet SSO om det gyldne snit men kun et miniprojekt. Her har vi gjordt lige som dig og det var nok for som definition. Man kan jo lave en masse fine tegninger og lave reciprok værdi så det fylder lidt :)

Skriv et svar til: gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.