Matematik

Længde af vektor

01. marts 2006 af KatrineH (Slettet)
Hej

Har problemer med følgende opgave:

Om to vektorer a og b oplyses at:

|a|=2 og |a+b|=2 samt at vinklen mellem a og b er 71grader.

Bestem |b|

Hvordan gribes den an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Hejsa.

Du har altså en trekant, hvor du kender 2 af siderne og en af vinklerne.

Hvis du benytter cosinusrelationerne for en vilkårlig trekant (da trekanten ikke er retvinklet), kan bestemme den manglende længde.

I generel form:

c^2+a^2+b^2-2*a*b*cos(C)

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2006 af IBM (Slettet)

Tak for hjælpen - tænkte slet ikke i den bane.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2006 af IBM (Slettet)

Hehe, og så kom jeg lige til at bruge min gamle "pige"-bruger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Det er lidt skræmmende, at der findes så unge transvestitter, eller?

Hmm...

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2006 af IBM (Slettet)

Nej, bare rolig - engang var det sådan, eller sådan virkede det bare, at piger fik mest hjælp. Og så skulle jeg jo lige prøve at huske koden...

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2006 af sontas (Slettet)

alternativt kan man vel gøre sådan her :

|a+b| = 2 <=> 1)|a|^2 + |b|^2 + 2ab = 4
og så vides det at :

2) ab = cosv*|a||b| = cos71*2*|b|

indsætter man 2 i 1 fås så :


4+|b|^2 + 2*cos71*2*|b| = 4
<=>|b|^2 + 2*cos71*2*|b| = 0

Skriv et svar til: Længde af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.