Matematik
Procent ting HJÆLP
02. marts 2006 af
SloBo (Slettet)
I Eu-Landbrugsarealer omlagt fra almindelig drift til øko. drift. I perioden 1985-1995 voksede det omlagte landbrugsareal i gennemsnit med 25% pr. år. I 1995 var der i Eu-landene omlagt 1000000 hektar.
I danmark er det landbrugsarealet der er omlagt til øko. drift, i samme periode vokset med 22% pr. år. I det følgende antages at denne vækstrate ikke ændres, og det samlede antal hektar landbrugsareal i Danmark er konstant.
HER ER SPØRSGMÅLET:
I hvilket år vil HALVDELEN af det danske landbryugsareal være omlagt når 1,7% af arealet var omlagt i 1996?
I danmark er det landbrugsarealet der er omlagt til øko. drift, i samme periode vokset med 22% pr. år. I det følgende antages at denne vækstrate ikke ændres, og det samlede antal hektar landbrugsareal i Danmark er konstant.
HER ER SPØRSGMÅLET:
I hvilket år vil HALVDELEN af det danske landbryugsareal være omlagt når 1,7% af arealet var omlagt i 1996?
Svar #1
02. marts 2006 af Peden (Slettet)
K_n = k * (1+r)^n
Du skal med andre ord finde n. Du ved at K_n er lig med 50 og at k er lig med 1,7, samt at r er lig med 22.
Du skal med andre ord finde n. Du ved at K_n er lig med 50 og at k er lig med 1,7, samt at r er lig med 22.
Svar #3
02. marts 2006 af hvadmeddet (Slettet)
Husk når du regner at Peden mente at r er 22%, og derfor kun 0,22
Svar #4
02. marts 2006 af Peden (Slettet)
Det er nemlig rigtigt ;)
Principielt er k_n = X *0,5 og k ) 0,017*X hvor x er det samlede danske landbrugsareal, men det kan forkortes væk, og hvis man ganger med 100 på begge sider derefter har man noget lidt pænere.
Principielt er k_n = X *0,5 og k ) 0,017*X hvor x er det samlede danske landbrugsareal, men det kan forkortes væk, og hvis man ganger med 100 på begge sider derefter har man noget lidt pænere.
Skriv et svar til: Procent ting HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
