Matematik
gør rede for....
04. marts 2006 af
ASLAK (Slettet)
hejsa..nu er det så følgende opgave jeg lige sidder fast i, håber i gider at hjælpe:
i følgende link :
http://www.matematikbutikken.dk/bestilling.ml2b.htm
er det følgende eksamensæt:
2004, 9. december, Med hjælpemidler, 2004-8-2V
og så er det opgave 6a.
opgave a har jeg lavet men så skal jeg også gøre rede for beholderens overflade som funktion r.....
nogen forslag............
i følgende link :
http://www.matematikbutikken.dk/bestilling.ml2b.htm
er det følgende eksamensæt:
2004, 9. december, Med hjælpemidler, 2004-8-2V
og så er det opgave 6a.
opgave a har jeg lavet men så skal jeg også gøre rede for beholderens overflade som funktion r.....
nogen forslag............
Svar #1
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Du deler figuren op i mindre kendte figurer.
Beholderen består af en halv kugle og en cylinder.
En kugle har overfladen?
En cylinder har overfladen?
Husk at toppen cylinderen skal trækkes fra, og at kuglens overflade skal ganges med 1/2...
//Sentinox
Beholderen består af en halv kugle og en cylinder.
En kugle har overfladen?
En cylinder har overfladen?
Husk at toppen cylinderen skal trækkes fra, og at kuglens overflade skal ganges med 1/2...
//Sentinox
Svar #2
04. marts 2006 af Duffy
Som antydet i #1 så er overfladen (når man HUSKER at tælle bunden [Pi*r^2] med !!) af skidtet lig med:
O = 1/2*O_k + O_c + Pi*r^2 =
1/2 * 4pi*r^2 + 2pi*r*h + Pi*r^2=
1/2 * 4pi*r^2 + 2*Pi*r*(30/(Pi*r^2) -2/3*r) + Pi*r^2=
2/3/r*(Pi*r^3+90) + Pi*r^2 =
2/3/r*(Pi*r^3+90) + Pi*r^2 =
5/3*Pi*r^2 + 60/r [som ønsket! ;-)]
Duffy
Svar #3
04. marts 2006 af ASLAK (Slettet)
jamen tak skal i have begge to...
ja så er det sidste spørgsmål....i den sidste opgave skal jeg så bare differentiere udtrykkene h og O(r)...???
ja så er det sidste spørgsmål....i den sidste opgave skal jeg så bare differentiere udtrykkene h og O(r)...???
Skriv et svar til: gør rede for....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
