Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Gearing

05. marts 2006 af matfri (Slettet)
Nogen der vil være så rare at forklare mig hvad gearing er et udtryk for, regnskabs sammenhæng?

Svar #1
05. marts 2006 af matfri (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan forklare mig det?

Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2006 af madsbs (Slettet)

Hejsa

Gearing er et udtryk for, hvor meget gæld virksomheden har. Det måles som gæld divideret med egenkapital.
Nu mere gæld, desto større gearing. Det er således også en indikator for, hvor stor en risiko virksomheden har.
Hvis man tjener penge på at arbejde med gæld (hvis afkastningsgraden (AG) er større end gældsrenten, eller egenkapitalens forrentning større end AG), kan gearing være godt, da man så tjener endnu flere penge.

MVH

Mads B. Søndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk

Svar #3
05. marts 2006 af matfri (Slettet)

tak:D

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2006 af Cas_sen (Slettet)

Hej du,

Nu har jeg det med at blande mig i sager der vedr. EØ - og dette er ingen undtagelse :-)

Som en lille opfølger på Mads's korrekte svar vil jeg lige komme med et tilføjende nøgletal.

Der findes et nøgletal der måler soliditeten i et selskab - soliditetsgraden. Gearingen som Mads beskriver overfor er en residual heraf.

Når man taler soliditetsgrad - kan denne være mellem 0 og 1 (0-100%). En soliditetsgrad på 10% vil således betyde at selskabet er finansieret med 10% egenkapital og 90% fremmedkapital. en soliditetsgrad på 90% vil omvendt betyde en egenkapital på 90% og fremmedkapital på 10% osv.

En lav soliditet er derfor = en høj gearing - hvilket omvendt betyder at en høj soliditet betyder en høj gearing.

Når Mads taler om at gearing regnes som gæld divideret med egenkapital, betyder dette at du kan regne gearingen direkte udfra soliditetsgraden. Er soliditetsgraden fx 20% (dvs. 20% egenkapital og 80% fremmedkapital) er gearingen da 80(gæld) / 20(egenkapital) = 4.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2006 af Cas_sen (Slettet)

Der skal forresten ikke herske tvivl om jeg ligesom Mads tilhører BeståHH

Casper Larsen
BeståHH
http://www.forum.bestaahh.dk

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2006 af Cas_sen (Slettet)

Der gik der lige repeat i den - korrektion:

"En lav soliditet er derfor = en høj gearing - hvilket omvendt betyder at en høj soliditet betyder en lav gearing. "

Der er altså en HØJ gearing nå soliditeten er LAV. og en LAV gearing når soliditeten er HØJ.

Svar #7
05. marts 2006 af matfri (Slettet)

Dejligt lige hvad hvad jeg havde brug for:D

Skriv et svar til: Gearing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.