Matematik

Gyldne snit beviser

05. marts 2006 af nicko-v (Slettet)
Heeeeej... Jeg har 2 opgaver, hvor jeg skal bevise dem, de lyder som følgende:

3) phi*phi'=-1
4) phi+phi'=1

Er der nogle, som kan fortælle mig hvordan man beviser sådan noget?


Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2006 af Boutrup (Slettet)

Der er muligvis svar her: http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit

Svar #2
05. marts 2006 af nicko-v (Slettet)

Nja... jeg kunne ikke lige finde de beviser jeg skulle bruge...

Så er der nogle derude med svaret, så hører jeg gerne fra jer :)

Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, da både phi og phi' er positive, kan deres produkt ikke være negativt. Og da phi>1, kan phi+phi' ej heller være mindre end 1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Kan du evt. fortælle os hvad phi' er for noget?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2006 af Norn (Slettet)

yeps... det ville hjælpe lidt! Du kan evt. lure https://www.studieportalen.dk/opg/pdf/o4754.pdf

Hvis phi' er den reciprokke phi giver 3 fint mening, hvis phi*phi'=1!

(kvrod(5)+1)/2 * 2/(kvrod(5)+1)
<=>
[(kvrod(5)+1)*2]/[2*(kvrod(5)+1)]
<=>
1

4 giver ikke mening med mindre: phi-phi'=1 !
(kvrod(5)+1)/2 - (kvrod(5)-1)/2
<=>
{[kvrod(5)+1]-[kvrod(5)-1]}/2
<=>
2/2=1

Du kan selv rode med omskrivningen af 2/(kvrod(5)+1) til (kvrod(5)-1)/2


Lur evt https://www.studieportalen.dk/opg/pdf/o4754.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2007 af Kehceub (Slettet)


ved ikke hvordan du skal bevise det..

og er phi' ikke negativ? det mente jeg da..

phi = 1,618034

phi' = -0,618034

når man regner stykkerne ud, giver det jo en, men kan ikke forklare beviset..

Skriv et svar til: Gyldne snit beviser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.