Matematik
differentialligning
06. marts 2006 af
margo1 (Slettet)
Jeg har brug for hjælp. y''=y bestem en løsning, der har mindsterværdien 4 for x=0
ok. løsning er y= c1*e^x+c2*e^-x.
Men jeg kan ikke komme videre.
Tak for hjælpen
ok. løsning er y= c1*e^x+c2*e^-x.
Men jeg kan ikke komme videre.
Tak for hjælpen
Svar #1
06. marts 2006 af Peden (Slettet)
ok, nu kender du løsningen, sæt så x = 0 i den, og se hvad du får ud af det....
Svar #3
07. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Ja, så er den søgte løsning
y = c1*e^x + (4-c1)*e^-x,
hvor c1 er en arbitrær konstant.
y = c1*e^x + (4-c1)*e^-x,
hvor c1 er en arbitrær konstant.
Svar #4
07. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)
Da den har mindsteværdien 4 for x=0, kan du sætte y'(0)=0. Nu skulle du gerne være i stand til at finde både c1 og c2
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
