Matematik

help!

07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)
Opgave 1

Jensens skal på tur gennem noget af Europa, hvorfor de køber følgende beløb:
400 DM, 1500 franske mfrancs og 50000 pesetas.

Hvor meget må de betale i danske kr.?

Opgave 2

Hvor meget giver følgende udenlandsk valuta i danske kroner ?

500 schweizerfrancs, 4000 islandske kroner og 20000 lire.

Kursliste:

D-mark -----> 390,90
Schweizerfrancs-----> 463,18
Islandske kroner ------> 9,30
Lire----------------> 0,4042
Pesetas----------> 4,797

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja kom med et forslag til hvordan du tror opgaven skal laves, så skal vi skam nok guide dig igennem opgaven

Svar #2
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

390,9*400 D'mark = 156960 kroner
1500 * 390,9 = 586350
5000*390,9 = 19545000



Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Kurslisten du har stående forneden er meget vigtig for selve opgaven. Hvis du ser på DM, så er den angivede værdi: 390,90,dvs. der skal betales 390,90 danske kroner for 100 DM.

Så når du har 400 DM stiller du det op, som en ligning: 400*390,90/100.


Svar #4
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

ok mange tak

Svar #5
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

hvad med opgave 2

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Det kan aldrig blive så stort et tal Mathias N.. Du er nød til at dividere med 100 bagefter, for at det passer.

Kursen er altid angivet i danske kroner af 100 af den fremmede valuta.

Svar #7
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

fx: 1500 * 114,97 /100 = 1724,5

50000*4,797/100 = 2398,5

Svar #8
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

opgave 2

540 * 463,18 / 100 = 2501,1 ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Fantastisk, bortset fra at det er 500 du skal gange med, som der står i opgaven og ikke 540, som du ved en fejl har skrevet.

V.h mig. ;)

Svar #10
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

ok hvad med opgave 3 som er den sidste opgave !

kurs: 348,68 Gylden

463,18 schweizerfrancs

hvor meget skal man betale for 100 gylden ?

hvor meget skal man betale for 100 schweizerfranc?

348,68 *100 = 34868

463,18 * 100 = 46318

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Undskyld, jeg først svarer nu!
Det er ikke helt rigitgt, for da kursen, som du også selv siger er 463,18 SF, så betyder det igen, at du skal betale 463,18 danske kroner for 100 SF! Altså skal man bare betale 463,18 danske kroner for 100 SF. Så opgaven driller faktisk lidt, da det jo siger sig selv.
Eks:
463,18 KR * 100 SF/100SF = 463,18 KR.

Forstår du? Husk på, at kursværdierne altid står i danske kroner, og angiver som sagt, hvor meget 100 af den fremmede valuta koster.

Svar #12
07. marts 2006 af Mathias N (Slettet)

mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Skulle det være en anden gang! ;)

Skriv et svar til: help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.