Matematik
substituering?
07. marts 2006 af
Guruen (Slettet)
hmm.. jeg har fået denne opgave http://www.peecee.dk/index.php?id=31216
og ska nu finde de to punkter B og C, som er skæringspunkter mellem
P: y= -1/2x^2 + 4x -1
og
l: y= x-1
jeg har forsøgt mig med list substituering og grundet min eresultater er jeg blevet i tvivl om hvorvidt dette er den korrekte fremgangsmåde..
og ska nu finde de to punkter B og C, som er skæringspunkter mellem
P: y= -1/2x^2 + 4x -1
og
l: y= x-1
jeg har forsøgt mig med list substituering og grundet min eresultater er jeg blevet i tvivl om hvorvidt dette er den korrekte fremgangsmåde..
Svar #1
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm hvis du gør således:
-1/2x^2 + 4x -1=x-1 og løser denne ligning fås x værdierne til 6 og 0.
og y-værdierne er jo nemme af finde, så de er :
-1 og 5
dvs. punkterne er (0;-1) og (6;5)
håber også du får disse resultater...
DnaDan
-1/2x^2 + 4x -1=x-1 og løser denne ligning fås x værdierne til 6 og 0.
og y-værdierne er jo nemme af finde, så de er :
-1 og 5
dvs. punkterne er (0;-1) og (6;5)
håber også du får disse resultater...
DnaDan
Svar #2
07. marts 2006 af Molle (Slettet)
Det burde man da godt kunne
-(1/2)x^2 + 4x - 1 = x - 1
-(1/2)x^2 + 4x - 1 - x + 1
-(1/2)x^2 + 3x = 0
Løst på lommeregneren:
x = 0 v x = 6
Indsættes:
y = x - 1 = 0 - 1 = -1
eller
y = x - 1 = 6 - 1 = 5
Der skæres altså i (0,-1) og (6,5)
-(1/2)x^2 + 4x - 1 = x - 1
-(1/2)x^2 + 4x - 1 - x + 1
-(1/2)x^2 + 3x = 0
Løst på lommeregneren:
x = 0 v x = 6
Indsættes:
y = x - 1 = 0 - 1 = -1
eller
y = x - 1 = 6 - 1 = 5
Der skæres altså i (0,-1) og (6,5)
Skriv et svar til: substituering?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
