Matematik
Forklaring af potenser
08. marts 2006 af
B-runo (Slettet)
Hej. Hvordan forklarer man potenser som disse, uden at bruge lommeregner?!
Omskriv denne til decimaltal: 2^-2
Forklar uden lommeregner: 27^1/3
Bestem uden lommeregner:^4kvadratrod af)625
På forhånd tak,
Mvh Jakob.
Omskriv denne til decimaltal: 2^-2
Forklar uden lommeregner: 27^1/3
Bestem uden lommeregner:^4kvadratrod af)625
På forhånd tak,
Mvh Jakob.
Svar #1
08. marts 2006 af Doven stræber (Slettet)
2^(-2) = 1/(2^2)
27^(1/3) = 3. rod af 27 = 3
4. rod af 625 = 5, fordi at 5*5*5*5 =625
27^(1/3) = 3. rod af 27 = 3
4. rod af 625 = 5, fordi at 5*5*5*5 =625
Svar #2
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)
#1.
1/(2^2) skal angives i decimaltal iflg. #0.
- hvilket jo giver 0,25.
1/(2^2) skal angives i decimaltal iflg. #0.
- hvilket jo giver 0,25.
Skriv et svar til: Forklaring af potenser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
