Matematik

logaritmer

08. marts 2006 af tobias-p (Slettet)
hej folkens.

min opgave lyder

3 * 0,34^x = 10, hvad er x?

jeg har prøvet

x log(3*0,34) = log(10) log10=1

men det bliver ikke rigtigt når jeg tester det. nogen der kan hjælpe?

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af jammal (Slettet)

Du skal gøre sådan så du kun har 0,34^x på den ene side..!

Derefter skal du tage ln på begge sider..så får du x

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

3*0,34^x = 10 =>
0,34^x = 10/3 =>
log(0,34^x) = log(10/3) =>
x*log(0,34) = log(10/3) =>
x = log(10/3)/log(0,34)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm gør dette i stedet:
3 * 0,34^x = 10
0,34^x = 10/3
log(0,34)*x = log(10/3)
x=log(10/3)/log(0,34)

Divider altid b værdien over på den anden side, da det er nemmere at regne på den måde...

Svar #4
08. marts 2006 af tobias-p (Slettet)

tusind tak mand. det virkede ;)

Svar #5
08. marts 2006 af tobias-p (Slettet)

Ja, jeg er ikke rigtigt det store matematik geni, så jeg har lige et spørgsmål mere.

jeg fik stillet følgende opgave af min lærer:

En eksponentiel udvikling er givet ved formlen:

y = 7 * 0,83^x

Bestem fremskrivningsfaktor og procentvis tilvækst svarende til Δ x = 4.

Jeg forstår ikke rigtig spørgsmålet. vil i ikke være så søde, at hjælpe mig endnu engang?? (:

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

Δ , hva betyder disse tegn?

Svar #7
08. marts 2006 af tobias-p (Slettet)

hov.. et deltategn!

Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.