Matematik
pythagoæisk tripel
09. marts 2006 af
figaro8 (Slettet)
Håber der er nogen som kender pythagoras'es metode til at udregne tripler. Men ihvertfald er den således: Vælg et ulige tal for den ene katete. Udregn dets kvadrat. Træk 1 fra. Halver det. Du har nu den anden katete. Læg 1 hertil. Du har nu hypotenusen.
Men også platon havde en metode til at finde pythagoæiske tripler..
Nemlig ved at vælge et lige tal (større end 2) så skal vi halvere, og derefter kvadrere af det fundne tal. Så trækker man 1 fra og finder den anden katete. Og lægger man derimod 1 til, jamen så får man hypotenusen.
Fx: 10 halveret = 5, kvadreret = 25. 1 fra = 24 = katete. 1 til = 25+ 1 = 26 = hypotenusen.
Nu siger de således: find eksempler på en pythagoræisk tripel, som kan findes ved platons metode, men ikke ved pythgorases metode.
Dette forstår jeg ikke helt, da hver beregnings metode kræver henholdsvis forskellig lige og ulige tal..
??
På forhånd tak
Men også platon havde en metode til at finde pythagoæiske tripler..
Nemlig ved at vælge et lige tal (større end 2) så skal vi halvere, og derefter kvadrere af det fundne tal. Så trækker man 1 fra og finder den anden katete. Og lægger man derimod 1 til, jamen så får man hypotenusen.
Fx: 10 halveret = 5, kvadreret = 25. 1 fra = 24 = katete. 1 til = 25+ 1 = 26 = hypotenusen.
Nu siger de således: find eksempler på en pythagoræisk tripel, som kan findes ved platons metode, men ikke ved pythgorases metode.
Dette forstår jeg ikke helt, da hver beregnings metode kræver henholdsvis forskellig lige og ulige tal..
??
På forhånd tak
Svar #1
09. marts 2006 af figaro8 (Slettet)
tænkte på om man skulle sætte det op på en ligning, og overfor hinanden,, men er ik min stærke side;) nogen der kan dette??
Svar #3
09. marts 2006 af figaro8 (Slettet)
hallo er der ikke godt nogen som vil komme med et bud????
Svar #4
09. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Vha. Platons metode kan vi finde triplen 6;8;10. Denne kan derimod ikke findes vha. Pythagoras' metode, da Pythagoras kræver et ulige tal som den ene katetes længde.
Skriv et svar til: pythagoæisk tripel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
