Matematik
omskrivning
09. marts 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Hej..
Hvordan søren skriver jeg 2^x/ln2 - (1/2)^x/ln(1/2) om til
(2^-x+2^x)/ln2
Det kan jeg ikke lige hitte ud af.. Kan godt løse opgaven uden at omskrive - men det ser jo pænere ud (:
Hvordan søren skriver jeg 2^x/ln2 - (1/2)^x/ln(1/2) om til
(2^-x+2^x)/ln2
Det kan jeg ikke lige hitte ud af.. Kan godt løse opgaven uden at omskrive - men det ser jo pænere ud (:
Svar #1
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Lad ln = log (det er kun i gymnasiet, at ln betegner den naturlige logartime), så er
2^x/log(2) - (1/2)^x/log(1/2)
= 2^x/log(2) - (1/2)^x/(-log(2))
= 2^x/log(2) + (1/2)^x/log(2)
= (2^x + (1/2)^x)/log(2)
= (2^x + 2^(-x))/log(2)
2^x/log(2) - (1/2)^x/log(1/2)
= 2^x/log(2) - (1/2)^x/(-log(2))
= 2^x/log(2) + (1/2)^x/log(2)
= (2^x + (1/2)^x)/log(2)
= (2^x + 2^(-x))/log(2)
Svar #2
09. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)
det er vel ligemeget hvilken, jeg bruger. Lærene kan bedst lide ln, så det er hvad de får.
Men tak (:
Men tak (:
Skriv et svar til: omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
