Matematik

Vektorregning

09. marts 2006 af vonGotsche (Slettet)
en vektor a er |a|= 5 lang
en vektor b er |b|= 3 lang

Vinklen imellem de to vektorer er 60 grader.

Hvordan finder jeg vektorernes koordinatsæt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Først: Det er pissetræls at folk opretter flere indlæg med samme indhold bare fordi de ikke får svar med det samme, så stop det!

Med hynsyn til opgaven, brug så at

a*b = |a||b|cos(v)

hvor * betegner prikprodukt og v betegner vinklen mellem de to vektorer. Husk, at cos(pi/3) er et ``pænt'' tal, så du kan nemt regne eksakt.

Svar #2
09. marts 2006 af vonGotsche (Slettet)

Det må du undskylde, men jeg fandt selv metoden til at finde skalarproduktet. Nu har jeg bare svært ved at se hvordan jeg finder vektor a og b´s koordinatsæt. mvh ulrik

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Vælg et koordinatsystem, således at a er parallel med x-aksen. Der gælder så, at

a = (5,0)

Prøv nu at se, om dette (sammen med |b| og v) ikke kan hjælpe dig til at finde koordinaterne til b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af fixer (Slettet)

Opgaven må lyde hvordan du bestemmer _et_ sæt vektorer så betingelserne i #0 er opfyldt. Der er nemlig uendeligt mange vektorer med disse egenskaber.

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.