Fysik
Brydningsvinklen
09. marts 2006 af
Minna (Slettet)
Jeg har regnet på en fysikopgave - men kan ikke få den til at passe med facit. Nogle der vil hjælpe - gerne snart!?
Opgaven: Væggene i et (fyldt)akvarium er lavet af glas med et brydningsindex på 1,5. Hvis en stråle rammer glasset fra indersiden med en indgansvinkel på 45 grader - hvad er brydningsvinklen ud i luften så ?
Mine beregninger:
n=1,51/1,33 = 1,128
Facitlisten siger dog at det skal give 70,13 grader !?
Nogen der kan se hvad jeg har gjort forkert?
Opgaven: Væggene i et (fyldt)akvarium er lavet af glas med et brydningsindex på 1,5. Hvis en stråle rammer glasset fra indersiden med en indgansvinkel på 45 grader - hvad er brydningsvinklen ud i luften så ?
Mine beregninger:
n=1,51/1,33 = 1,128
Facitlisten siger dog at det skal give 70,13 grader !?
Nogen der kan se hvad jeg har gjort forkert?
Svar #1
09. marts 2006 af Minna (Slettet)
Hehe, har fundet ud af fejlen nu.. Ellers tak for hjælpen :D
Skriv et svar til: Brydningsvinklen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
