Matematik
hjælp!!!
09. marts 2006 af
dea_ferizaj (Slettet)
Om en potensfunktion gælder at y = 341 for x= 8,6 ,samt at y-værdierne øges med 15%når x-værdierne øges med 6%.
a)Bestem regneforskriften .
b)Med hvor mange % vokser x-værdierne når
y-værdierne vokser med 20%?
a)Bestem regneforskriften .
b)Med hvor mange % vokser x-værdierne når
y-værdierne vokser med 20%?
Svar #1
10. marts 2006 af thomaslundgaard (Slettet)
Opgave a regnes ved at lægge 15% til y-værdierne og 6% til x-værdierne. Herved fås to koordinatsæt, der indsættes i forskriften for en potensfunktion:
y=b*a^x
To ligninger med to ubekndte løses og a og b findes sådan.
y=b*a^x
To ligninger med to ubekndte løses og a og b findes sådan.
Skriv et svar til: hjælp!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
